zondag 19 februari 2012

regelen... te beginnen met de ring

Zo, hier is dan onze nieuwe blog over de voorbereidingen op onze huwelijksdag. Want er zal wel een hoop op ons afkomen de komende maanden! Gelukkig beginnen we ver van te voren, dus dat scheelt wel... Maar is ook wel nodig, als je alles zo groen mogelijk wilt doen.

Zo liepen we al tegen het eerste dilemma op: de ring. In het boek the story of stuff wordt uitgelegd hoe slecht de productie van goud is. Het milieu wordt er zwaar door verontreinigd en het is ook slecht voor de gezondheid van de mensen die het goud voor ons naar boven halen uit de mijnen. Kortom: een eerste dilemma!

We hebben nu een aantal groene oplossingen voor de trouwring bedacht:
* Er bestaat een mogelijkheid om eerlijke, groene trouwringen te kopen via verschillende bedrijven. Alleen is dit erg duur, en daardoor voor ons niet haalbaar.
* Je kunt oude gouden sieraden laten omsmelten en er dan een ring van laten maken. Helaas hebben wij geen gouden sieraden, dus dit was voor ons ook geen optie.
* Het is mogelijk om een ring van een ander soort materiaal te bestellen dan goud. Dit vinden wij (tot nu toe) de beste optie. We hebben een bedrijfje gevonden dat houten trouwringen maakt. Hier gaan we binnenkort contact mee opnemen om ons te laten informeren.

2 opmerkingen:

  1. Leuk ook zo'n dubbelzinnige titel. Ik ben zo benieuwd hoe jullie het gaan doen met die trouwerij. Ik zie je (hoewel ik helemaal niet weet hoe je eruit ziet) al helemaal in zo'retrojurk die iemand in de familie al in de kast had hangen. :-)
    Ik mijmer maar een beetje hoor. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben edelstalen ringen. De originele "set" had voor de dame een stalen ring met gouden knopjes die een diamantje vasthouden en de heer een kale stalen ring. Daar kon de edelsmid waar we ze kochten een blokje goud (zoals mijn knopjes met het steentje erop) tussen zetten. Hij had er ook een gaatje in kunnen boren en er een zwart diamantje in kunnen zetten, dat hebben we ook nog overwogen.

    BeantwoordenVerwijderen